Societat 19/04/2022

L'Ibanat eliminarà la planta invasora 'Aspargus aspargoides' del bosc de Bellver

Les actuacions es duran a terme entre aquest dimecres dia 20 i divendres 29

ARA Balears
1 min
Espècie 'Aspargus Aspargoides'.

PalmaL'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) eliminarà durant les pròximes dues setmanes la planta invasora Aspargus aspargoides, d'origen africà i definida com una espècie ornamental, del bosc de Bellver. Per frenar la proliferació d'aquesta espècie, es treuran de manera manual els bulbs soterrats de la planta i la seva part exterior, es cobriran les tiges amb un plàstic i s'aplicarà un herbicida per evitar rebrots.

En concret, aquestes actuacions es duran a terme els dies 20, 21, 27, 28 i 29 d'abril a la zona del bosc de Bellver que delimita amb els carrers de Bellver i del Polvorí, segons ha explicat l'Ajuntament de Palma en una nota de premsa que recull Europa Press.

Es tracta d'una iniciativa que han posat en marxa de manera conjunta l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat de Cort i el Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori per frenar el creixement d'aquesta planta.

L'espècie Aspargus aspargoides està reconeguda com una de les principals 20 males herbes d'importància estatal a Espanya i està inclosa en el catàleg estatal d'espècies invasores tòxiques, segons ha detallat el Consistori.

stats