Societat 06/02/2022

Eliminen quatre tones de plantes invasores del Parc Natural de ses Salines

Les tasques s'han duit a terme amb l'alumnat treballador del SOIB30 Formació i Ocupació Can Marroig

ARA Balears
1 min
Actuacions a l'illot de s'Espardell.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha informat aquest diumenge dematí que s'han eliminat quatre tones de plantes invasores a l'illa de Formentera. Tres han estat sostretes de la zona terrestre del Parc Natural de ses Salines. Ho han duit a càrrec deu alumnes del taller SOIB30 Formació i Ocupació Can Marroig.

La zona treballada, principalment, ha estat al voltant del port de la Savina i als voltants de l'Estany del Peix, entre Can Marroig i la Savina. Igualment, s'han fet tasques a la costa de Llevant, a la platja de les Canyes i a Illetes.

La majoria de plantes que s'han retirat a aquestes zones han estat pitreres (Agave) i patata frita (Capobrotus). Aquesta darrera és la més perillosa, ja que s'estén molt ràpidament pel sistema dunar i desplaça la flora autòctona. De fet, el personal tècnic del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera recomana eliminar aquestes plantes si estan a jardins particulars. En el seu lloc es demana substituir-les per espècies locals.

Sostracció de plantes invasores a Formentera.

Finalment, el taller d'ocupació, juntament amb la brigada de l'Ibanat i el naturalista del Parc, també va realitzar una jornada a l'illot de l'Espardell, on es va retirar prop d'una tona de flor del migdia (Disphyma crassifolium).

stats