La humanitat necessita aigua

Segons un comunicat de l'ONU, més de 663 milions de persones viuen sense aigua potable a prop

L'Organització de les Nacions Unides alerta avui, el Dia mundial de l'aigua, sobre el difícil accés a l'aigua potable de 663 milions de persones arreu del planeta. Explica que aquesta situació aboca milers de famílies a desplaçar-se a llocs molt llunyans per obtenir aigua potable. A més, assegura que el risc de tenir problemes de salut és més elevat per a aquestes persones, atès que sovint es veuen obligades a beure aigua contaminada.

L'entitat ha volgut recordar que "l'aigua és un element essencial per al desenvolupament sostenible, ja que propicia el benestar de la població i té un impacte positiu en la vida de milers de persones, i afecta la salut, el medi ambient i la seguretat alimentària i energètica". Per aquest motiu, ha destacat que "els recursos hídrics són essencials per a la reducció de la pobresa, el creixement econòmic i la sostenibilitat ambiental".

Així mateix, ha explicat que el Dia mundial de l'aigua d'aquest 2018 té com a objectiu explorar com la natura pot ajudar-nos a superar els reptes de l'aigua en el segle XXI. Amb vista al futur, remarca que "manca molt per fer per aconseguir implementar les infraestructures ecològiques i harmonitzar-les amb les tradicionals allà on sigui possible". Algunes de les activitats que preveu impliquen plantar boscos, connectar rius amb planes al·luvials i restaurar els aiguamolls.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF