Societat 16/03/2020

850 hotels de Mallorca tanquen pel coronavirus

Els establiments deixaran d'operar gradualment durant aquesta setmana

Ara Balears
2 min
850 hotels de Mallorca tanquen pel coronavirus

PalmaEls 850 establiments de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i l'Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH) han decidit tancar les portes i afegir-se a les mesures del confinament. Volen ajudar a "frenar la corba del coronavirus i endarrerir-ne la propagació a tot el territori estatal", expliquen en un comunicat. La presidenta de la FEHM, Maria Frontera, assegura que estan en contacte amb els touroperadors i amb les administracions públiques "perquè s'ha de reorganitzar el procés de repatriació dels clients".

"Mentre esperam que es produeixi aquesta operació de sortida, s'ha de garantir la seguretat i prevenció tant dels nostres treballadors com dels nostres clients", ha declarat. Per això, se'ls ha demanat que considerin l'hotel un domicili temporal durant el temps que hi estiguin allotjats i que contactin urgentment amb el seu touroperador, ha afegit. Cal recordar que la presidenta de les Balears, Francina Armengol, va demanar diumenge als turistes que tornassin a casa seva, i va anunciar que preparaven una proposta perquè es restringeixi més el trànsit aeri.

A la FEHM consideren "fonamental posar fi a l'expansió del virus, però també garantir la viabilitat de les empreses", i per això demanen que, "arran de la manca de liquiditat provocada per la inactivitat, se suspengui l'obligació de pagament de les cotitzacions per part de l'empresa, mentre es contempli l'accés a la protecció per atur sense exigir el període de carència i sense perjudicar el reconeixement de futures prestacions per atur".

Iberostar tanca temporalment els seus 38 hotels i redueix l'ocupació

El Grup Iberostar ha anunciat aquest dilluns el tancament temporal dels seus 38 hotels a Espanya, una mesura que "previsiblement" estrendrà en un termini de temps breu a altres països, i aplicarà "mesures de suspensió temporal de l'activitat laboral a escala global" arran de la crisi de la pandèmia del coronavirus.

L'empresa mallorquina, amb 120 hotels al món de quatre i cinc estrelles, ha informat mitjançant un comunicat que ha difós l'agència Efe de la seva decisió després de "la restricció oficial" del moviment de persones i ha assenyalat que aquestes mesures afectaran igualment la seva filial, World 2 Meet.

La vicepresidenta i CEO de Grup Iberostar, Sabina Fluxá, ha assenyalat que estan treballant en "permanent comunicació i coordinació" amb els seus equips, amb l'esperança de reprendre com abans l'activitat habitual. Fluxá ha assegurat que Iberostar és una empresa "resilient" que superarà aquestes circumstàncies i que en sortiran "més forts".

Segons ha explicat el grup, la pandèmia de la Covid-19 s'ha convertit en una crisi global d'efectes i durada "desconeguts". Segons el comunicat, des de l'inici d'aquesta crisi, el Grup Iberostar ha pres decisions orientades a protegir els clients i treballadors mitjançant l'activació dels protocols necessaris als hotels i dels mecanismes de teletreball en les seus corporatives.

Però "l'avançament de la situació" ha obligat la companyia a prendre les decisions que han anunciat aquest dilluns als seus equips directius. Iberostar ha destacat que al llarg de la seva història ha actuat sempre des dels seus valors per superar les adversitats, treballant amb els seus socis per fer créixer el negoci, generant ocupació i afegint valor a la societat.

stats