Societat 01/04/2022

Els hotels covid han acollit més de 4.400 persones durant la pandèmia

La Conselleria de Salut ha invertit 11,3 milions d'euros a mantenir aquest servei

ARA Balears
1 min
Estudiants confinats pel macrobrot.

PalmaEls hotels covid de les Illes Balears han acollit 4.410 persones durant les diferents onades de la pandèmia, segons ha informat la Conselleria de Salut. Justament ahir va acabar el contracte de col·laboració amb els quatre establiments hotelers que encara restaven oberts, un a cada illa.

En concret, a Mallorca s'havien medicalitzat els hotels Meliá Palma Bay, Bellver i Pabisa Sofía i Morlans, on s'havien allotjat 2.592 persones. A Menorca, els allotjaments Sa Miranda i Playa Azul varen acollir 249 persones; a Eivissa, La Noria i Rosamar, 1.397, i a Formentera, a Es Pi, 172 persones. En total, el Servei de Salut ha destinat 11,3 milions d'euros a mantenir aquest servei.

Cal recordar que aquestes instal·lacions han servit per atendre pacients lleus o asimptomàtics i contactes estrets de positius en covid-19 que no podien garantir un aïllament correcte perquè no disposaven d'habitatges amb condicions òptimes o perquè convivien amb persones vulnerables.

L'estiu passat varen ser al focus mediàtic perquè varen acollir desenes de joves que varen participar en els viatges d'estudis que va provocar el major macrobrot a l'Estat. Les darreres setmanes, també han acollit devers 250 refugiats d'Ucraïna.

stats