Successos
Societat 10/03/2024

Un home agredeix una dona a la plaça de Porreres i amenaça la gent que s'hi encara

La dona aconseguí fugir i s'amagà a la terrassa d'un restaurant i començà a proferir crits d'auxili

Josep Maria Sastre / Tot Pla
2 min
L’home quan marxava de plaça.

PorreresViolència de gènere el Dia internacional de la dona. Un home molt alterat i que duia un ganivet va amenaçar i agredir una dona a la via pública de Porreres. També amenaçà la gent del poble que s'hi encarà i, finalment, fugí amb una furgoneta robada. Eren les 18.30 h de divendres. Els clients que seien tranquil·lament a la terrassa d'un dels bars de la localitat del Pla varen ser testimonis dels fets. Segons ha pogut saber el digital Tot Pla, l'home i la dona conviuen a Porreres en un pis. Per motius que encara no han transcendit, la dona anà visiblement nerviosa a l'oficina de la Policia Local del carrer del Call. Els agents, però, eren de servei. L'home que es desplaçava amb un patinet elèctric arribà al lloc i agredí la dona. Aquest fet fou vist per una testimoni que el va reprendre. La dona aconseguí fugir i s'amagà a la terrassa d'un restaurant i començà a proferir crits d'auxili.

D'aquí va aconseguir fugir mentre l'agressor la perseguia i entrà en un altre bar on l'home va irrompre novament amenaçant-la en repetides ocasions. Així mateix, l'home s'encarà amb els clients que hi varen intercedir i també els amenaçà mostrant-los el ganivet.

Circula un vídeo amb part de la seqüència en el qual es veu que l'home persegueix la dona entrant i sortint del bar cridant repetidament. Visiblement alterat l'home repeteix "que jo som què?" i la dona contesta "que em deixis tranquil·la!".

En aquest punt l'home insulta greument la dona i continua amb greus amenaces davant una desena de testimonis. I seguidament s'encara amb un jove del poble dient-li: "A qui cridaràs, a qui cridaràs?". Tot seguit, diu: "Eh, penja el telèfon que no tenc res en contra de ningú de Porreres". Després es torna a dirigir a la dona amenaçant-la i insultant-la novament. Finalment, va robar una furgoneta amb la qual va fugir. De fet, dissabte, via xarxes socials, el titular de la furgoneta demanà col·laboració per tal de localitzar-la.

La Policia Local de Porreres va prendre nota dels primers testimonis i gestions. La dona quedà sota custòdia de les autoritats competents en matèria de Violència de Gènere. Aquest dissabte diversos testimonis han anat a declarar davant la Guàrdia Civil de Vilafranca, que es va fer càrrec del cas. A hores d'ara no ha transcendit si l'home ha estat localitzat.

stats