Societat 27/05/2022

Hila aparta Jarabo de la gestió de l'Orgull

Sonia Vivas n'aconsegueix l'organització després d'amenaçar de deixar el seu càrrec de regidora

ARA Balears
1 min
El batle de Palma, José Hila.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha apartat el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, de la gestió de l'Orgull i s'ha posicionat a favor de la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, segons ha avançat l'Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. Aquesta decisió l'ha presa a causa de la polèmica entre els dos regidors: Vivas acusava Jarabo de "bloquejar" la celebració de la setmana de l'Orgull a Palma, mentre que el portaveu de l'Ajuntament de Palma assegurava que només hi havia "un retard en el procés administratiu per qüestions tècniques".

Davant aquesta situació, Vivas va amenaçar l'equip de govern de Cort de deixar el seu càrrec com a regidora si no rectificava i actuava "de bona fe en aquest assumpte crucial per a la comunitat LGTBI". També va recordar que si ella abandona el Pacte de Cort, aquest quedarà en minoria i "es veurà forçat a fer polítiques de consens".

En concret, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI va subratllar que des de la seva àrea han contemplat "amb estupor" que per part de Jarabo s'han bloquejat processos i procediments perquè no es dugui a terme el primer Pride a Palma, que consisteix en una setmana d'activitats entorn del tema LGTBIQ+. "La gravetat dels fets és que no sols està boicotejant la celebració del Pride, sinó que està impedint una expressió popular de lluita contra l'LGTBI-fòbia", va dir.

Per part seva, Jarabo va defensar que "tota la comunitat està involucrada en aquesta setmana per poder celebrar-la amb totes les garanties per gaudir-la". Així mateix, assegurà que entenia "el nerviosisme" de Vivas: "A mi m'ha passat. Quan s'acosta el dia, sempre és normal que vulguis tenir-ho tot resolt", va dir.

stats