Societat 11/02/2022

Habtur acusa el Govern "d'enganar" el sector turístic amb la nova llei

"No pot ser que sempre pagui el petit en detriment del gran"

ARA Balears
1 min
Continua l’ofensiva judicial contra Noguera pel lloguer turístic

PalmaL'Associació d'Habitatges i Lloguers Turístics de Mallorca (Habtur) ha acusat el Govern balear d'haver enganat el sector turístic amb una nova llei que han definit com "un despropòsit i una falta de respecte". Segons han detallat a través d'un comunicat, el bloqueig de noves places turístiques que provocarà la normativa suposarà "un nou cop per a un sector ja molt castigat".

Habtur ha defensat que, a causa de la pandèmia i de les restriccions ja imposades, actualment el sector està vivint una situació de decreixement continu i amb la nova llei turística aquesta situació s'agreujarà encara més. En el comunicat, l'Associació d'Habitatges i Lloguers Turístics de Mallorca ha recordat que, "amb la modificació aprovada el 2017, les 90.000 places que estaven donades d'alta i no poden anar a intercanvi estan condemnades a desaparèixer amb el temps i, ara, aquest bloqueig ens fa perdre encara més pes específic".

A més, han criticat que, durant les reunions mantingudes entre l'Executiu illenc i les patronals del sector turístic, "el Govern ens va convocar dient que no hi hauria modificacions substancials per al nostre sector i que es podrien negociar les nostres demandes", encara que finalment no ha estat així, sinó tot el contrari.

"No pot ser que sempre pagui el petit en detriment del gran i, sobretot, que es faci per fer contents els socis de govern", han sentenciat en el comunicat.

stats