Societat 05/03/2022

Guardonen les Kellys, Futbol per a la Igualtat i les dimònies, cossieres i madones de la festa per la seva lluita per la igualtat

ARA Balears
2 min
L’IBDona ha entregat els seus reconeixements com a part de les activitats commemoratives del 8 de març.

PalmaL’Institut Balear de la Dona ha entregat aquest dissabte els seus reconeixements a persones, entitats i accions que destaquen per la seva tasca a favor de la igualtat en un acte celebrat al teatre Principal d’Inca i que ha conclòs amb un concert simfònic a càrrec de Marala. 

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha fet entrega dels reconeixements acompanyada de la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran; la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago; la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

Per Garrido, les reconegudes “són persones i col·lectius que mitjançant la seva tasca ens fan estar a l’avantguarda i ens serveixen de mirall per aconseguir tot el que encara ens queda per fer”. 

En concret, l’IBDona ha reconegut la tasca de l’associació Kellys Unión Baleares per la seva lluita permanent pels drets laborals de les dones i, concretament, de les cambreres de pisos, una professió feminitzada sotmesa a la precarietat laboral. “Amb la nova llei turística propiciam que s’incorporin llits elevables als establiments hotelers de les nostres illes per evitar determinades patologies, per la qual cosa us vull donar les gràcies per defensar els drets laborals de les dones i per no afluixar”, ha dit Garrido. 

També s’han reconegut les dimònies, cossieres i madones de la festa perquè s’acabi qualsevol tipus de discriminació cap a les dones a les festes populars. “Les tradicions, si no evolucionen i no compten amb la meitat de la població, no perduraran”, ha defensat la consellera. 

Finalment, també s’ha guardonat el projecte Futbol per a la Igualtat per fer arribar els valors de l’esport, la igualtat i la lluita contra la violència masclista als més joves. “El millor antídot contra la violència masclista és la coeducació, la formació en valors d’igualtat, diversitat, respecte i tolerància, i aquesta és precisament la manera de fer de Futbol per a la Igualtat”, ha apuntat Garrido. 

stats