LGTBIQ+
Societat 26/06/2023

La Guàrdia Civil investiga el suïcidi d'una menor trans a Lloseta

Ben Amics es posa a disposició de les autoritats per resoldre el cas, però no farà més declaracions "per respecte a la víctima"

2 min
Un cotxe de la Guàrdia Civil.

PalmaLa Guàrdia Civil investiga el suïcidi d'una jove trans de 15 anys que es va llevar la vida el passat dijous 22 de juny a Lloseta. Segons exposa l'associació Ben Amics en un comunicat, els perfils de les xarxes mostraven que es tractava d'una persona obertament LGTBIQ+, i que s'identificava amb el gènere femení. "Instam les administracions pertinents a esclarir les causes que l'han duit a suïcidar-se. Es trobava en edat escolar", reclamen en un comunicat.

En conversacions amb l'ARA Balears, Jan Gómez, vicepresidenta de Ben Amics, explica la situació. "Són moments complicats, i per respecte als familiars i a la intimitat de la víctima, no podem fer més declaracions. Ens posam a disposició de les autoritats per ajudar en tot el que puguem", exposa. En un tuit, la portaveu la líder del PSIB, Francina Armengol, ha expesat la seva tristesa davant els fets. "Trenca el cor. Quan coses així passen, fallam tots i totes com a societat. Conscienciem i acompanyem, amb empatia. Hem d’evitar que torni a passar. El meu sentit condol".

Telèfons d'atenció al colectiu LGTBIQ+

Ben Amics també recorda que el Consell de Mallorca compte amb el Servei d'Atenció Integral LGTBI, que presta atenció social, psicològica i jurídica a les persones LGTBIQ+ i, més concretament, a les víctimes de LGTBI-fòbia. Per altra banda, el 024 és un telèfon gratuït del Ministeri de Sanitat que atén les conductes suïcides.

L'ARA Balears ha intentat confirmar amb Salut el procediment seguit després del succés, i s'ha informat que s'han activitat els protocols per atendre la família i l'escola, sense determinar quins. La Conselleria diu que, en casos de suïcidis, no es dona més informació "perquè està demostrat que genera efecte contagi, i s'ha d'intentar evitar que es produeixin nous casos".

stats