Societat 18/04/2021

La Guàrdia Civil considera que el batle de Capdepera els ha "insultat"

L'Associació Professional de la Guàrdia Civil (Jucil) vol que Rafel Fernández rectifiqui les seves paraules en què "posa en dubte" la feina dels agents

ARA Balears
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil.

PalmaL'Associació Professional de la Guàrdia Civil (Jucil) vol que el batle de Capdepera, Rafel Fernández, rectifiqui les seves paraules en què "posava en dubte" la intervenció dels agents en el cas de l'arrest dels presumptes agressors d'un agent de la Policia Local. Així ho ha fet saber l'associació en una nota de premsa.

El secretari provincial del Jucil, Tomás Quesada, lamenta les paraules de Fernández i considera que són "una falta de respecte i un insult". A més, Quesada diu que són "una acusació plena d'irregularitats". El secretari provincial explica que hi ha "malestar i disgust" entre els agents de la Guàrdia Civil en el lloc principal d'Artà, després que s'hagi "qüestionat la seva feina".

A la nota de premsa no només es dirigeixen al batle de Capdepera, sinó també a la delegada del govern espanyol, Aina Calvo. La Jucil li reclama que aclareixi els dubtes que ha generat el batle Fernández. La relació entre Fernández i Calvo no passa pel millor moment, després que el batle li demanàs explicacions públicament sobre l'alliberament pactat dels agressors de dos policies locals. Els fets varen ocórrer a Cala Rajada el divendres 2 d'abril.

Calvo va enviar al batle una "convocatòria exprés" de la junta de seguretat –en què són presents els cossos policials– "a fi d'analitzar els fets ocorreguts dia 2". Fernández va rebutjar la proposta perquè el dia proposat començaven les oposicions de policia local i com a cap del cos municipal l'havia de presidir. En el document que va enviar, Fernández aclaria a Calvo que els fets que havien d'analitzar "no són ni molt manco els del 2 d'abril, sinó sobretot les actuacions de la Guàrdia Civil des del 2 d'abril fins al dia d'avui". El batle ja havia criticat que la Guàrdia Civil pactàs "amb les persones quan s'havien d'entregar". I va advertir que, si no rebia un raonament dels fets, "la col·laboració [per part de l'Ajuntament] serà mínima, l'establerta per llei".

Calvo i Fernández varen reunir-se dia 14 d'abril, però no varen arribar a cap acord ni conclusió. El batle va dir que demanaria que s'obrís un expedient d'investigació.

stats