Societat 08/04/2019

Guanya la república en la consulta del Conservatori Superior de Música

L'associació d'alumnes del CSMIB ha organitzat un referèndum en què han participat 67 alumnes, 13 professors i tres treballadors d’administració i serveis

Ara Balears
1 min
Els ensenyaments artístics superen els 2.000 alumnes aquest curs

PalmaLes consultes sobre el model d'estat donen com a resultat el suport a la república, també al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (CSMIB), on l'associació d'alumnes ha organitzat aquest dilluns un referèndum. A l'esdeveniment, entre les 9.30 i les 14 h, hi han participat 67 alumnes, 13 professors i tres treballadors d’administració i serveis. Els resultats han estat clars, 76 a favor de la república, quatre en suport de la monarquia, dos nuls i un en blanc, en total, 84 vots. D'aquesta manera, la iniciativa popular que pretén qüestionar el model d'estat actual per primera vegada a Mallorca, on la família reial estiueja, ha fet una passa més.

Cal tenir en compte que aquest cap de setmana un total de 3.368 persones (1.698 dones i 1.670 homes) han votat a les consultes fetes a 12 municipis de Mallorca per demanar quin model d'estat és el preferit: república o monarquia. El resultat ha estat de 3.191 vots per a la república i 152 per a la monarquia. Hi ha hagut també 18 vots en blanc i 7 de nuls. Valldemossa va encetar les consultes el 31 de març, mentre que aquest cap de setmana s'han duit a terme consultes en 11 localitats més.

stats