Societat 06/04/2019

'The New York Times' es fa ressò de les consultes sobre monarquia i república de Mallorca

La votació del 31 de març a Valldemossa centra l'article

J. Genovard
1 min
Imatge del recompte a la consulta de Valldemossa.

Palma'The New York Times' ha publicat aquest dissabte un article en el qual es fa ressò de la consulta popular sobre el model d'Estat que es duu a terme a Mallorca durant aquest cap de setmana. Encara que inicialment parla de la iniciativa de l'Obra Cultural Balear de fer les consultes als diferents municipis de Mallorca, l'article se centra principalment en la votació del 31 de març a Valldemossa.

Tot i que inicialment parlen de la relació de la família reial amb l'illa de Mallorca i del municipi de Valldemossa, l'article del diari americà recull també l'opinió de votants i militants de l'OCB que donen el seu punt de vista i critiquen la falta de llibertat d'expressió que es viu a l'Estat.

'The New York Times' també fa referència a l'enquesta que anys enrere dugué a terme Podem a tot l'Estat, en què més de la meitat dels votants manifestaren preferir acabar amb la monarquia, i també al·ludeix a la que mesos més tard publicà 'La Razón', en la qual el mitjà de comunicació assegurà que tres cinquenes parts de la població volia que la monarquia continuàs.

L'article juga amb la polèmica que es viu a dia d'avui a l'Estat espanyol i fa referència a fets com la independència de Catalunya i al qüestionament de la monarquia per mostrar la crispació i el debat social que es viu a l'Estat.

stats