Societat 19/04/2021

El Govern torna a defensar que no cal una vacunació total perquè hi hagi temporada

El portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, destaca que els empresaris ho han fet "molt bé" durant la Setmana Santa

2 min
Hotels de primera línia a la Platja de Palma

PalmaEl portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha insistit aquest dilluns en l'argument que la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, ja va posar sobre la taula dimarts passat al Parlament sobre que no és necessari haver vacunat el 70% de la població per reobrir al turisme. Negueruela ha deixat clar que no cal una vacunació total per poder tenir temporada turística, ja que hi intervenen altres factors, a més de la població immunitzada. "No es pot dir que fins que no hi hagi vacunació total no hi haurà turisme", ha comentat després de la reunió de Consell de Govern.

"No hem dit que recuperarem el turisme a final d'estiu, sinó que la recuperació total serà a final d'estiu. Però això no vol dir que no comenci", ha explicat el portaveu. "No podem posar en risc la temporada, perquè la situació econòmica és molt complexa i dura", ha continuat Negueruela, qui ha insistit en la necessitat de reobrir "amb control i seguretat". Negueruela també ha subratllat que els emissors s'estan fixant en la bona situació de les Balears en el conjunt de destinacions turístiques. El portaveu ha indicat que "Alemanya ha afegit algunes comunitats autònomes, Turquia i Croàcia", a la llista de zones de risc, però que les Illes en continuen fora. A més, ha remarcat que no només és important el percentatge de vacunació de l'Arxipèlag, sinó també el de la resta de destinacions. "Espanya està un poc damunt de la resta de països emissors, excepte del Regne Unit", ha afegit.

Negueruela ha fet una crida a la prudència i ha matisat que "la recuperació no passarà a tots els sectors de la mateixa manera". "Els empresaris ho han fet molt bé per Setmana Santa, amb una altra classe de turisme. Ara caldrà compassar la reobertura a la realitat", ha sentenciat.

stats