Mobilitat
Societat 04/01/2024

El Govern suspèn les subvencions per comprar patinets i bicicletes elèctriques

La Conselleria d'Empresa ha assenyalat que no obrirà una nova línia d'ajudes, tot i que es continuaran pagant les peticions que estiguin en tramitació

ARA Balears
1 min
Patinet elèctric

PalmaEl Govern ha suspès les subvencions per a la compra de patinets i bicicletes elèctriques. Segons ha avançat Última Hora, l'Executiu ha decidit suspendre aquestes ajudes a l'espera que el Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) i l'Empresa Municipal de Transport (EMT) prenguin una decisió sobre si els usuaris podran dur aquests vehicles en el transport públic. En aquest sentit, la Conselleria d'Empresa ha assenyalat que, fins que no s'arribi a una resolució, es continuaran pagant les peticions que en aquests moments estiguin en tramitació, tot i que no obrirà una nova línia d'ajudes.

El mitjà local ha recordat que l'any passat, el Govern d'Armengol va aprovar una partida d'un milió d'euros per fomentar la mobilitat compartida i la micromobilitat. Un dels punts d'aquestes ajudes que va generar més conflicte va ser que part de la recaptació de l'impost de turisme sostenible es va dirigir a la subvenció de la compra d'aquests mitjans de transport. Ara, la suspensió de les subvencions coincideix amb els canvis en la Llei de l'ecotaxa que s'han aprovat en la llei de Pressuposts, ja que el Govern de Marga Prohens no considera adequat que els diners es destinin al finançament de la compra de patinets, tot i que sí que es puguin destinar a altres mesures enfocades a la transició energètica.

stats