Societat 11/07/2022

El Govern destina 16 milions d'euros a l'auge dels tractaments amb gasos medicinals

També ha autoritzat 1,6 milions d'euros en material per al diagnòstic prenatal d'alteracions cromosòmiques

ARA Balears
1 min
Hospital de Son Llàtzer.

PalmaEl Servei de Salut contractarà el subministrament de gasos medicinals i d'ús sanitari als centres sanitaris per un valor màxim estimat de 16.184.300 euros. El contracte, autoritzat aquest dilluns pel Consell de Govern, tindrà una vigència de 24 mesos amb la possibilitat de prorrogar-lo fins a un màxim de 36 mesos més.

El tractament amb gasos medicinals en els centres de salut presenta un augment constant en consum i teràpies, per això els hospitals necessiten una gran varietat de gasos. Tant la qualitat com la quantitat i la varietat de gasos creix a causa de les noves aplicacions i tècniques més precises. En aquest sentit, el Govern ha de garantir un bon funcionament, així com que les instal·lacions d'emmagatzematge de gasos estiguin en perfecte estat i compleixin la normativa de seguretat.

Analítiques de cribratge prenatal

Així mateix, el Govern ha autoritzat 1,6 milions d'euros per fer analítiques de cribratge prenatal. Es contractarà el subministrament de reactius i la cessió de programari i equipament, per tal de poder fer les analítiques de primer i segon trimestre i per al diagnòstic de preeclàmpsia.

El diagnòstic d'alteracions cromosòmiques permet detectar el risc que el nadó presenti trisomia 21 (síndrome de Down), trisomia 18 (síndrome d'Edwards) o trisomia 13 (síndrome de Patau), entre d'altres.

stats