Societat 16/05/2022

Salut contracta una empresa per cobrar a l'estranger les factures sanitàries dels turistes

Els impagaments dels estrangers, la majoria comunitaris, superen els set milions d'euros des del 2019

ARA Balears
1 min
Urgències de Son Espases.

PalmaEl Servei de Salut contractarà un servei extern per poder cobrar les factures sanitàries als turistes des de l'estranger. La mesura cerca evitar que els estrangers –el 80% procedents de la Unió Europea– se'n vagin de les Illes i deixin sense pagar les despeses derivades d'assistències sanitàries. De fet, l'IB-Salut calcula que, des del 2019 fins enguany, els impagaments superen els set milions d'euros.

El Consell de Govern ha autoritzat aquest dilluns la despesa del servei, per un valor de 2,3 milions d'euros. Es tracta d'un contracte de 12 mesos de durada amb la previsió d'una possible pròrroga de 12 mesos addicionals per 1,1 milions d'euros.

L'IB-Salut espera que, gràcies a aquest servei, sigui més fàcil localitzar els usuaris per tal de "notificar vàlidament les factures emeses i articular els mitjans per fer efectius els cobraments corresponents". Entre els països de procedència amb més impagaments acumulats hi ha el Regne Unit i Alemanya, que són precisament els principals mercats emissors de turistes.

35 noves places d'infermeria a la UIB

El Consell de Govern també ha autoritzat la signatura d’un conveni que permetrà incrementar en 35 places de nou ingrés els estudis de grau d’Infermeria a la UIB. Del total de places, 30 seran a la seu de Mallorca, en què actualment s’ofereixen 125 places i 5 a la seu d’Eivissa i Formentera, en què actualment se n’ofereixen 20. Això suposa un increment del 24%.

El conveni el signaran la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura; la Conselleria de Salut i Consum, i la Direcció General del Servei de Salut de les Illes Balears i permetrà, a més, que els estudiants del grau d’Infermeria puguin fer les pràctiques durant la seva carrera.

 

stats