Societat 11/04/2022

El Servei de Salut implementarà un nou sistema de recepta electrònica

L'actualització tecnològica farà possible accedir-hi des de qualsevol punt d'assistència sanitària

ARA Balears
1 min
Una farmàcia de Palma.

PalmaEl Servei de Salut posarà en marxa un nou sistema de recepta electrònica, al qual destinarà 4,7 milions d'euros. Es tracta d'una evolució del sistema RELE, que es va implantar a les Illes Balears el 2006 i permet un registre únic i actualitzat de la medicació que ha de prendre el pacient, d’accés universal. A més, garanteix el seguiment i la seguretat dels tractaments en les transicions assistencials entre l’Atenció Primària i l’atenció hospitalària.

L'actualització tecnològica farà possible accedir al sistema des de qualsevol punt d'assistència sanitària de les Illes Balears sense haver d’instal·lar components específics. També permetrà disposar d'una eina que estigui separada de la història clínica actual d'Atenció Primària, agilitzar l'actualització del catàleg de medicaments i evitar moltes incidències que ara es donen per la complicada programació actual.

La inversió, que ha estat aprovada aquest dilluns al Consell de Govern, inclou el preu màxim estimat de despesa per als pròxims 36 mesos a partir de la formalització del contracte, a més del preu màxim de la possible pròrroga dels 12 mesos addicionals.

Per la magnitud del projecte, l'Executiu considera necessari contractar els serveis d’una empresa externa. Aquest expedient és susceptible de ser finançat per mitjà de fons de Farmaindustria, mitjançant el Programa de desenvolupament de mesures per millorar l’eficiència i la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut en l’àmbit de la prestació farmacèutica.

stats