Societat 15/06/2020

El Govern reparteix prop d'un miler d'ajudes de menjador

Els centres educatius són els encarregats de fer-ne la distribució, una vegada identificades les famílies perceptores

Ara Balears
1 min
Menjador d'una escola.

PalmaEl Govern ha iniciat el repartiment del miler de targetes de prepagament, de 100 euros cadascuna, per a les famílies que no disposen de beques de menjador i estan en situació de vulnerabilitat econòmica agreujada per la crisi sanitària del coronavirus. L'Executiu ha assenyalat que els centres educatius són els encarregats d'aquest repartiment, una vegada identificades les famílies perceptores. Així, un total de 168 centres (135 a Mallorca, 15 a Menorca i 18 a Eivissa) es beneficien d'aquests ajuts.

Segons el Govern, els destinataris són les famílies que es troben en vulnerabilitat econòmica i que compleixin els requisits de no disposar de cap altra font d'ingressos procedent d'activitat laboral, subsidi o prestació del sistema de garantia d'ingressos.

L'Executiu ha informat que el repartiment va començar a principi d'aquesta setmana i continuarà els pròxims dies. Educació ha elaborat i enviat als centres les instruccions per lliurar les targetes.

El covid-19 dispara les inscripcions del programa juvenil de Menorca

El projecte educatiu del Consell de Menorca 'Un estiu per créixer' arribarà aquest estiu als 404 inscrits, 104 més que els registrats el 2019. Segons ha informat l'agència Efe, aquest augment s'atribueix a la falta d'iniciatives d'oci estival per als joves d'entre 14 i 17 anys.

El Consell ha destacat que es tracta d'un projecte que ja suma tres edicions, en el qual participen la institució insular i tots els ajuntaments de l'illa. Aquesta activitat possibilita a joves de 14 a 17 anys aprendre de manera pràctica el desenvolupament d'un ofici o la prestació d'un servei en una empresa o entitat durant un mes.

stats