Prostitució
Societat 12/08/2022

El Govern renova el conveni amb Casal Petit per acollir 12 dones en situació de prostitució

L'acord inclou una dotació econòmica de 123.000 euros i tres habitatges de l'Ibavi per a les usuàries de l'entitat

ARA Balears
1 min
Imatge de la trobada del Govern amb el Casal Petit d'aquest divendres.

PalmaL'Institut Balear de la Dona (IBDona) ha renovat aquest divendres el conveni de col·laboració amb l'entitat Casal Petit per donar assistència integral a les dones en situació de prostitució. Concretament, l'acord inclou una dotació econòmica de 123.000 euros per atendre les usuàries i la cessió temporal gratuïta de tres habitatges públics de l’Ibavi per acollir aquestes dones i facilitar-los un nou projecte de vida.

Els tres habitatges tenen una capacitat per a dotze places, nou de fixes i tres per a situacions d’emergència, segons ha informat el Govern en una nota de premsa. L’equip professional que s’encarrega d’aquest servei el formen una coordinadora, dues educadores socials, una treballadora social i una psicòloga.

Per altra banda, les places les poden ocupar dones durant un termini d’onze mesos, com a part del seu procés de recuperació integral. A més de l’acollida temporal, se’ls ofereix atenció psicològica, assessorament jurídic, orientació laboral i atenció social.

A la signatura del conveni i la visita per les instal·lacions hi han assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, i la directora de Casal Petit, Felicidad Martínez.

Balanç del 2021: 26 dones ateses

Durant el 2021, el projecte Lausana va acollir 26 dones, quinze de les quals es trobaven en situació de prostitució i onze han estat identificades com a víctimes de tràfic amb fins d'explotació sexual pels cossos i forces de seguretat de l'Estat o pel servei (ja que Casal Petit és una de les tres entitats de les Illes Balears amb capacitat per emetre certificats de condició de víctima de tràfic). En aquests mesos d'enguany, el servei ha atès vint dones, entre les quals n'hi ha catorze en situació de prostitució, dues víctimes de tràfic i quatre possibles víctimes.

stats