Memòria Democràtica
Societat 23/06/2023

58 familiars reconstrueixen la memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

En total, s'han recollit 22 hores de material audiovisual en el qual els familiars narren la seva experiència

ARA Balears
1 min
Entrevistes als familiars de les víctimes

PalmaEl Govern ha publicat aquest divendres més de cinquanta testimonis de familiars directes de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme. Els 58 testimoniatges de familiars del cop d'estat, la Guerra Civil i la repressió franquista es poden trobar en el portal de Memòria Democràtica del Govern. La Direcció General de Memòria Democràtica ho ha pogut documentar com a part del servei d'Atenció Directa a les Víctimes des que es va posar en marxa la iniciativa al març d'aquest mateix any on ja han passat 80 famílies. 

En total, s'han recollit 22 hores de material audiovisual en el qual els familiars narren en primera persona el que va significar per a les seves famílies la desaparició dels seus éssers estimats i comparteixen la informació que han pogut recuperar sobre aquest tema al llarg dels últims 80 anys.

El Govern, per acord pres aquest divendres a la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtics i amb el vistiplau de les famílies implicades, enviarà, a més, els testimonis al ministeri de Presidència per tal es remetin a la Fiscalia de Drets Humans i Memòria Democràtica, de recent creació, amb l'objectiu que puguin servir de prova però també de cara a la possible constitució en un futur de la Comissió de la Veritat que, des de fa dècades, reclama el moviment memorialista al voltant de tot l'Estat.

stats