Societat 06/02/2021

El Govern preveu rebre 80.000 vacunes en un mes

L'Executiu revisarà les restriccions i els nivells de totes les illes a finals de la setmana que ve

2 min
Pilar Costa espera que arribin les primeres dosis d'AstraZeneca a principis de la setmana que ve.

PalmaLa portaveu i consellera de Presidència del Govern balear, Pilar Costa, ha declarat aquest dissabte que unes 80.000 vacunes –entre dosis de Pfizer i AstraZeneca– arribaran a les Balears en les properes quatre setmanes. Per a principis de la setmana que ve ja s'espera que "arribin unes 4.700 dosis només d'AstraZeneca", ha informat Costa aquest matí en una visita al cribratge del municipi eivissenc de Sant Josep.

Així mateix, "en les properes quatre setmanes, arribaran més de 43.000 dosis" d'aquesta mateixa empresa, ha afegit la portaveu autonòmica. També "continuaran arribant més de 5.000 vacunes de Pfizer cada setmana", que el mes que ve es convertiran en "unes 30.000 dosis". "A mesura que arribin totes aquestes vacunes podrem accelerar tot aquest procés", ha indicat la consellera.

El fet que la vacuna d'AstraZeneca només es pugui inocular en persones d'entre 18 i 55 anys pot suposar un canvi en el calendari de vacunació. "Des de principis de setmana el Ministeri està en contacte amb les comunitats autònomes per establir que aquests col·lectius puguin tenir relació amb el sector sociosanitari", ha avançat Costa.

A més, la membre de l'Executiu balear ha comunicat que "a finals de la setmana que ve hi haurà un Consell de Govern extraordinari per repassar les mesures i els nivells de les illes", tot i que per ara ja descarta flexibilitzar les restriccions a Eivissa. Si bé "es poden prendre decisions diferents en funció de la situació de cada illa", Costa ha recordat que "no només es té en compte la incidència acumulada, sinó també l'atenció a la pressió hospitalària que continuam tenint a totes les Illes, i especialment a Eivissa". "S'està parlant de fer aquesta desescalada de manera pausada. Encara que es flexibilitzin les mesures, no han de ser totes de cop", ha manifestat la portaveu.

Incidència acumulada

Pilar Costa ha aprofitat per informar de les dades d'incidència acumulada actualitzades. La del conjunt de les Balears a 14 dies (IA14) és de 390 casos per cada 100.000 habitants i la de set dies (IA7), de 144. Els pitjors resultats els ha tret Eivissa, amb una IA14 de 1.438 i una IA7 de 540. La segueix Formentera, amb una IA14 de 577 casos per cada 100.000 habitants i una IA7 de 123.

Mallorca continua en "una clara baixada", segons Costa. La seva incidència acumulada a 14 dies és de 216 casos per cada 100.000 habitants i la IA7 és de 79 casos. Menorca també està estable, amb una IA14 de 262 casos i una IA de 97.

stats