Societat 25/02/2021

El Govern es planteja deixar que els bars i restaurants obrin fins a les 17 h a partir de dimarts

Només es podrà ocupar un 50% de les terrasses amb un màxim de quatre persones per taula

2 min
El sector de la restauració és un dels més afectats per les restriccions del covid-19

PalmaEl Govern es planteja deixar que els bars i restaurants obrin fins a les 17 h a partir de dimarts dia 2 de març, segons han assegurat fonts de la Mesa de Diàleg a l'ARA Balears. En concret, preveu obrir les terrasses amb fins a un 50% de l'ocupació i amb un màxim de quatre persones per taula. Aquesta, de moment, és la proposta de l'equip de Francina Armengol, que ha d'anunciar les mesures de la desescalada aquest dijous, després de la reunió amb els agents socials i econòmics.

Cal recordar que en un principi estava previst que els bars i restaurants de Mallorca poguessin obrir fins a les 16 h, però avui està damunt la taula aquest nou plantejament. Els agents socials i econòmics no hi estaven d'acord i aquesta setmana han negociat amb l'Executiu poder allargar l'horari. "El Govern ens ha dit que podrem obrir fins a les 17 h, però encara no s'ha anunciat públicament", apunten fonts de la Mesa de Diàleg.

L'objectiu de la reunió d'aquest dijous és iniciar el procés de la desescalada. Segons apunten fonts de la Mesa de Diàleg a l'ARA Balears, el Govern anunciarà que a partir de dia 2 de març "Menorca podrà obrir els interiors dels bars i restaurants, mentre que a Mallorca només es permetrà obrir un 50% de les terrasses", tot i que les mesures podrien canviar durant la reunió.

La restauració és un dels sectors més afectats per les restriccions imposades pel Govern per frenar el virus. Els empresaris del sector reclamen poder recuperar l'activitat com més aviat millor, ja que varen tancar les barreres dia 13 de gener i des de llavors no han tornat a obrir. "Ens agradaria que la desescalada fos més ràpida, però estam agraïts d'haver pogut negociar", apunten.

stats