Economia 23/02/2021

El Govern vol que els restaurants puguin obrir fins a les 16 h a partir de dimarts

Fonts de la Mesa de Diàleg Social apunten que el nou horari pretén frenar el risc de contagi de coronavirus durant les sobretaules

i
Ara Balears
2 min
Els restaurants amb terrassa podan obrir fins a les 16 h i l'aforament serà del 50%

Ja ho va dir el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, que la desescalada de les restriccions per frenar el covid-19 seria lenta. I és que el Govern pretén permetre la reobertura de bars, restaurants i cafeteries, a partir del dimarts 2 de març, amb moltes limitacions. Segons diverses Fonts de la Mesa de Diàleg Social, el Consolat de Mar pretén que puguin obrir les terrasses, amb un aforament del 50%, i només fins a les 16 h. A més, no hi podrà haver més de quatre persones a cada taula. Aquesta, de moment, és la proposta de l'equip de Francina Armengol, que ha d'anunciar les mesures de la desescalada aquest divendres, després de la reunió del Consell de Govern.

Cal tenir en compte que fins que no s'aprovin aquestes mesures a la reunió de l'Executiu hi ha marge perquè canviïn. Segons apunten les fonts amb accés a la Mesa de Diàleg, l'argument del Govern –que per ara no fa cap comentari sobre les mesures– per defensar aquest horari és que així s'evitaran les sobretaules i allargar l'horari de menjar sense mascareta, que augmenten el risc de contagi.

El Govern ja va anunciar aquest dilluns que la desescalada seria "lenta i progressiva" per a bars i restaurants. Negueruela va destacar a la roda de premsa posterior al Consell de Govern que allò més important "és la prudència, perquè amb la soca britànica hi ha un canvi important de criteris". Les mesures de la reobertura del sector s'haurien d'aprovar aquest divendres i entrarien en vigor dimarts que ve.

La restauració és un dels sectors més afectats per les restriccions imposades pel Govern per frenar el virus. Els empresaris del sector reclamen poder recuperar l'activitat com més aviat millor, ja que varen tancar les barreres dia 13 de gener i des de llavors no han tornat a obrir. Des del sindicat CCOO demanen que les mesures que es prenguin en relació amb la tornada a l'activitat es facin en funció de l'evolució de la pandèmia i seguint criteris mèdics basats en el rigor científic.

stats