Societat 23/08/2021

El Govern descarta per ara fer servir el passaport covid a l'hostaleria, les competicions infantils i els gimnasos

L'Executiu reclama a Pedro Sánchez un marc normatiu estatal per a aquesta mesura

2 min
El personal d'una cafeteria de Santa Cruz de Tenerife comprova el certificat covid d'una clienta per poder entrar a l'interior

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dimecres que a hores d'ara l'Executiu no es planteja exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i gimnasos, ni tampoc el farà servir, de moment, per a les competicions esportives infantils. Malgrat que aquesta possibilitat s'havia posat de manera clara damunt la taula, el rebuig del Tribunal Suprem al passaport covid en àmbits d'oci ha frenat les intencions del Govern. "La sentència del Suprem diu que afecta drets fonamentals", ha subratllat Negueruela, després de la reunió del Consell de Govern. De fet, una de les decisions d'aquest dilluns ha estat demanar autorització al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) per utilitzar el passaport per accedir a grans esdeveniments esportius i culturals, amb més de 2.500 persones a exteriors –fins a 5.000– i més de 500 a interiors –fins a 1.000–, així com per accedir a les residències de gent gran.

Segons ha assenyalat el portaveu, l'Advocacia de la Comunitat Autònoma vol que "la justícia es pronuncíï respecte de mesures que ja estaven aprovades". "No s'ha debatut cap altra mesura ni la utilització del Green Pass a cap altre sector", ha indicat Negueruela, a més de subratllar que encara no s'ha discutit la qüestió a la Mesa de Diàleg Social. "Es va dir que el passaport es podria estendre a altres àmbits, però no a quins. Hi va haver sectors, com l'oci nocturn, que varen demanar que s'aplicàs", ha comentat el conseller. "L'autorització del TSJIB es demana per a mesures que ja estaven pactades", ha insistit.

A més, Negueruela ha negat que el Govern anunciàs que el passaport covid s'exigiria a gimnasos i competicions esportives infantils. "Es va dir que es miraria, però no es va acordar a la Mesa de Diàleg Social ni va arribar a Consell de Govern", ha puntualitzat. Abans de decidir cap altra nova mesura, el Govern vol esperar el pronunciament del TSJIB respecte de les que ja estan aprovades. "És cert que es va poder assenyalar sectors concrets, però el debat sobre la utilització del Green Pass és general i global".

Ara bé, el titular de Model Econòmic, Turisme i Treball també ha reclamat al govern espanyol "un marc normatiu clar com han fet altres països de la Unió Europea", per evitar que la justícia tombi les mesures de les comunitats autònomes.

stats