Societat 23/12/2021

El Govern opta, de moment, per recomanacions en lloc de restriccions després de la Conferència de Presidents

També donarà suport a l'ús obligatori de la mascareta en exteriors que ha proposat l'executiu espanyol

2 min
El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela.

PalmaLes Illes Balears tornaran a la mascareta obligatòria però, de moment, aquesta és l'única restricció que s'imposarà. Ho ha anunciat el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, en una compareixença en què ha explicat que la presidenta, Francina Armengol, ha donat suport a la proposta de Pedro Sánchez durant la Conferència de Presidents.

Negueruela també ha explicat que la presidenta Armengol ha incidit a acotar l'ús obligatori de la mascareta, que s'aprovarà demà en el Consell de Ministres, perquè només sigui per un temps concret. A més, ha demanat que es detalli si hi haurà excepcions en la norma i que, en general, la mesura s'expliqui profundament.

A banda d'això, el portaveu del Govern ha detallat que aquest dijous l'Executiu es reunirà amb els agents socials a fi de debatre noves mesures que s'aplicaran en els pròxims dies. De moment, no ha volgut donar detalls de quines seran, ja que primer s'han de negociar en aquesta mesa de diàleg social.

Negueruela ha valorat el moment de la pandèmia com a "difícil", per la "significativa" pujada de contagis, que ha tensat el sistema sanitari, però que "no està al nivell de la situació de l'any passat". Ha reconegut que de contagis sí, però de "d'ingressos i pressió de les UCI, no".

Finalment, Negueruela ha insistit, en nom de la presidenta, que "s'ha de culminar la vacunació completa", i ha destacat que "ja no hi ha excuses per no vacunar-se, s'ha de ser solidaris amb la resta de persones i amb els països que no tenen l'oportunitat de poder vacunar com aquí". A més, ha subratllat les recomanacions de la Conselleria de Salut, sobre evitar les reunions multitudinàries, reduir les reunions socials i respectar la distància i la mascareta tant com sigui possible.

stats