Societat 15/06/2022

El Govern obre la convocatòria d'adhesió als autoconsums compartits de Campanet

Aquesta iniciativa preveu abaixar la factura de la llum d'unes 24 llars i 5 empreses

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'unes plaques solars.

PalmaEl Govern ha obert aquest dimecres la convocatòria d'adhesió als autoconsums compartits de Campanet, impulsats per l'Institut Balear de l'Energia (IBE), que preveuen abaixar la factura de la llum de fins a 24 llars i 5 empreses.

Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en una nota de premsa, el procediment públic d'inscripció permetrà seleccionar els particulars i les empreses que podran consumir l'electricitat de les instal·lacions fotovoltaiques durant el període d'un any prorrogable fins a quatre, moment en el qual s'obriria una nova convocatòria.

Els dos parcs fotovoltaics se situaran sobre el Centre de Dia i l'Ajuntament de Campanet i generaran un total d'11,88 kW cadascun, per sumar-ne un total de 23,76, segons recull Europa Press. D'aquesta potència, 6,76 kW proveiran les instal·lacions municipals i els 17 kW restants es destinaran a consums particulars o d'empreses municipals.

La inversió ascendeix a 28.034 euros i permetrà un estalvi net de 275 euros anuals en la factura elèctrica de cadascun dels consumidors associats. Així mateix, es calcula que ambdues instal·lacions reduiran les emissions de diòxid de carboni en 26.646 quilograms l'any.

stats