Societat 10/04/2022

El Govern obre la convocatòria d’adhesió a l’autoconsum compartit de Ciutadella

Això, ajudarà a abaixar la factura del llum d’entre setze i trenta-dues famílies

ARA Balears
2 min
Les 12 plaques solars instal·lades a la Dragonera.

PalmaEl Govern balear ha anunciat que a partir d'aquest diumenge, 10 d'abril, queda obert el procés públic d’inscripció i adhesió a l’autoconsum compartit de Ciutadella. Segons han explicat en un comunicat, el procediment estarà obert fins al 15 de maig i permetrà seleccionar els particulars i les empreses que podran consumir l’electricitat de la instal·lació fotovoltaica del centre educatiu Mare de Déu del Toro per un període d’un any, prorrogable fins a quatre.

Aquest és el primer projecte d’autoconsum compartit del municipi i de l’illa de Menorca. El projecte consisteix en una instal·lació de 40 kW de potència situada damunt la coberta del centre educatiu Mare de Déu del Toro, en una superfície de 600 metres quadrats.

Es tracta d’un dels projectes d’autoconsum compartit que impulsa l’IBE i que oferirà electricitat neta i a preu de cost a diferents espais municipals, entre els quals hi haurà el mateix col·legi, entre setze i trenta-dues famílies, i fins a sis petites i mitjanes empreses, ubicades en un radi de 500 metres d’aquesta instal·lació.

Les sol·licituds es podran fer a través del tràmit telemàtic al web de l’Institut Balear de l’Energia o, en cas de no disposar de certificat electrònic, per mitjà de correu electrònic a la bústia autoconsumcompartit@ibenergia.caib.es.

El projecte

La inversió de l’IBE en el projecte de Ciutadella és de 94.300  euros. La instal·lació fotovoltaica produirà 90.000 kW h/any, amb la qual cosa es deixaran d’emetre 67.000 kg de CO2 l’any. Cal destacar que el pressupost de licitació de les obres d’aquesta instal·lació va ser de 67.402,65 euros i finalment es va proposar l’adjudicació a l’empresa IMS 2020 Soluciones de Energía, per un import de 43.032,32 euros més IVA, és a dir, un total de 52.069,11 euros. Aquesta instal·lació serà finançada a càrrec de l’impost de turisme sostenible.

stats