Societat 15/11/2021

El Govern no es planteja un escenari amb restriccions per Nadal

L'Executiu fa una crida a la vacunació contra el covid, sobretot dels joves

1 min
Els carrers de Palma il·luminats el Nadal del 2020.

PalmaEl Govern no es planteja tornar a aplicar restriccions per Nadal per frenar l'augment de la incidència de covid a les Illes, segons ha manifestat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu i conseller de Model Econòmic, Turisme i treball, Iago Negueruela, després de la reunió de Consell de Govern. Negueruela ha fet una crida a la ciutadania, sobretot als joves, perquè augmenti la taxa de vacunació i ha assegurat que a hores d'ara no hi ha altres mesures sobre la taula. "Els sectors ja estan planificant activitats i hem de fer feina en aquest escenari. La societat vol un Nadal diferent de l'any passat", ha assenyalat.

"Ara mateix estam a nivell d'alerta u, i zero en el cas de Menorca. La situació està controlada", ha continuat el portaveu, a més d'apuntar que el Govern "no especula" respecte del que pot passar d'aquí a un mes. Negueruela ha insistit que "la vacunació és vital i marca la diferència" i ha recordat que tres de cada quatre malalts de covid que estan a l'UCI no estan vacunats. Quant als 500 professionals sanitaris de les Illes que encara no s'han vacunat, Negueruela ha reiterat que és una qüestió de "responsabilitat" i ha evitat fer cap altre comentari.

Sobre si les restriccions a altres països poden alterar l'arribada de turistes a les Balears, el conseller ha subratllat que el missatge de les Illes és que "estam oberts i en bona situació". "No ens podem permetre un 2022 amb una temporada que no sigui com toca", ha sentenciat.

stats