Societat 08/05/2020

El Govern aprova la compra de material sanitari a la Xina per un valor de 29 milions d'euros

El Servei de Salut ha pres aquesta decisió atès que les comandes estatals que arribaven no cobrien totes les necessitats per fer front a la crisi sanitària

Ara Balears
1 min
Moment en què es fa la prova del covid-19 a una infermera.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat les contractacions d’emergència de material sanitari a la Xina a càrrec del Servei de Salut per un valor de 29.603.182,82 euros, que ha justificat aquesta compra perquè les comandes estatals que arribaven no eren suficients per atendre totes les necessitats.

L'Executiu ha explicat que entre aquestes contractacions d’emergència destaquen l’adquisició de materials per a la protecció del personal sanitari, el reforç dels serveis de neteja i la vigilància i de la flota de vehicles del 061 i la compra de material tecnològic per assegurar l’assistència a les UCI.

El Servei de Salut va contractar sis vols per transportar mercaderies des de les ciutats xineses de Ningbo i Xangai, per un valor de 3 milions d'euros. La resta del total dels 29 milions s'ha destinat a la compra de màscares de protecció FFP2, màscares quirúrgiques, guants de nitril, bates citostàtiques, ulleres de protecció i termòmetres, entre d'altres.

A més, el Govern ha apuntat que el Servei de Salut ha fet comandes a proveïdors habituals per adquirir equips portàtils per accedir a la història clínica dels pacients i poder prestar una adequada atenció domiciliària. Igualment, ha adquirit humidificadors i ha contractat el servei de desinfecció del coronavirus a instal·lacions sanitàries.

El 18 de març el Govern va aprovar l'acord de mesures a adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d'emergència.

stats