Societat 16/08/2021

El Govern manté les restriccions de reunions socials i l'horari nocturn

La mesura està pendent de l'aprovació del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears

ARA Balears
1 min
Un treballador durant el toc de queda

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha anunciat aquest dilluns que prorrogarà les restriccions les limitacions de reunions socials en horari nocturn fins ara vigents a les Illes Balears per continuar amb l'estratègia de contenció de la transmissió del coronavirus. Així, quedaran prohibides totes les reunions socials tant a espais públics com privats entre persones no convivents entre la 1 i les 6 h fins que la incidència acumulada sigui inferior a 450, l'ocupació de les UCI sigui inferior al 10% i dels llits de planta estigui per davall del 5%.

Tot i que el Consell de Govern extraordinari d'aquest dilluns ha aprovat mantenir aquestes mesures, l'Executiu està pendent, a hores d'ara, que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears autoritzi la pròrroga fins a dia 15 de setembre (tot i que la situació de cada illa s'avaluarà i revisarà, com fins ara, cada 15 dies). A través d'un comunicat, el Govern ha justificat la decisió de no alleugerir les restriccions arran de "l'evident risc que impliquen les activitats socials de caràcter lúdic i festiu associades al consum d'alcohol".

A més, han destacat que aquestes mesures van destinades principalment a frenar les aglomeracions de joves que "pertanyen al segment de població que està iniciant el procés de vacunació en aquests moments i que, per tant, encara no està protegit contra el virus i a reforçar la necessitat d'actuar de manera específica sobre aquest àmbit".

Tot i que aquest dilluns s'ha aprovat la pròrroga d'aquestes restriccions, el Govern ha informat que encara que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears hi doni el vistiplau pertinent dia 23 s'analitzaran la resta de mesures.

stats