Societat 22/07/2021

El TSJIB avala prohibir les reunions socials entre la 1 i les 6 h a partir de dissabte

La Fiscalia també s'ha mostrat a favor de la mesura

2 min
La sentència del Suprem contra el toc de queda lleva la raó al Govern i a la Fiscalia

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha emès aquest dijous una interlocutòria en què avala les restriccions aprovades pel Consell de Govern, entre les quals es troba la prohibició de les reunions socials de persones no convivents entre determinades hores de la matinada. El Govern preveu que les mesures es posin en marxa dissabte, quan ja hauran sortit publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Concretament, l'acord aprovat pel TSJIB estableix que les trobades entre persones que no viuen juntes estaran prohibides de la 1 a les 6 h quan la incidència acumulada a 14 dies (IA14) de les Balears sigui superior a 450 casos per cada 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 10% amb relació als llits disponibles a les Unitats de Cures Intensives (UCI) per a pacients amb covid-19, que és la situació que hi ha a hores d'ara a l'Arxipèlag. Ara bé, quan la IA davalli als 350 casos i la pressió hospitalària de les UCI covid sigui del 5% o menys, l'horari de la restricció es podrà reduir de les 2 a les 6 h.

A més de tornar a imposar restriccions socials, les noves mesures també afecten la restauració, ja que els bars i restaurants hauran d'avançar a la 1 h el tancament i reduir el nombre de persones per taula de 6 a 4 a l'interior i de 12 a 8 a la terrassa. Així mateix, la Sala tampoc s'oposa a la pròrroga del control d'entrada de viatges procedents d'altres comunitats autònomes i de Ceuta i Melilla fins al 15 de setembre.

La Fiscalia, a favor

Cal recordar que la Fiscalia de les Balears també s'ha mostrat a favor de les mesures en l'informe que ha emès al TSJIB, a diferència del darrer toc de queda que la justícia va tombar al Govern. Actualment la corba de contagis s'enfila arreu de l'Estat i les Illes són la quarta comunitat amb una incidència més alta, segons el darrer informe de Sanitat. En concret, presenta 650 casos per 100.000 habitants, i queda per darrere de Catalunya (1.240 casos), Castella i Lleó (910), Navarra (905) i Aragó (793).

stats