Societat 22/07/2021

La Fiscalia de les Illes dona suport a prohibir les reunions socials entre la 1 i les 6 h

La passa següent serà la resolució que dictamini la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears

ARA Balears
1 min
Una botellada a l'Arenal, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Fiscalia de les Illes Balears ha emès un informe favorable a les noves limitacions que ha proposat aquesta setmana el Govern balear. Aquestes consisteixen a prohibir, tant en interior com en exterior, les reunions de les persones no convivents entre la 1 i les 6 h quan la incidència acumulada a 14 dies superi els 450 casos i la pressió hospitalària estigui per sobre del 10% dels llits de l'UCI ocupats per pacients amb covid-19.

Segons ha confirmat Europa Press i ha avançat Última Hora, la passa següent serà la resolució que dictamini la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears. Amb aquestes noves mesures, que van dirigides especialment a posar fi a les botellades i les festes il·legals, l'Executiu vol reduir l'increment de contagis d'aquestes darreres setmanes.

A més de tornar a imposar restriccions socials, les noves mesures també afecten la restauració, ja que els bars i restaurants hauran d'avançar a la 1 h el tancament i reduir el nombre de persones per taula de 6 a 4 a l'interior i de 12 a 8 a la terrassa.

Incidència

La corba de contagis s'enfila arreu de l'Estat i les Illes són la quarta comunitat amb una incidència més alta, segons el darrer informe de Sanitat. En concret, presenta 650 casos per 100.000 habitants, i queda per darrere de Catalunya (1.240 casos), Castella i Lleó (910), Navarra (905) i Aragó (793).

stats