Societat 06/08/2021

El Govern incorporarà la UIB en el Pla Estratègic d'Inversions de la Comunitat Autònoma

Es crearà un equip amb l'objectiu de millores en docència i recerca

ARA Balears
1 min
Una aula de la Universitat de les Illes Balears

PalmaEl Govern incorporarà la Universitat de les Illes Balears (UIB) en el Pla Estratègic d'Inversions de la Comunitat Autònoma, segons ha informat aquest dijous l'Executiu. La iniciativa –acordada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i la UIB– consistirà en la creació d'un equip de treball mixt per assolir els principals objectius en infraestructures, docència i recerca.

"Aquest és l'inici d'una aposta conjunta per la societat del coneixement i la seva rellevància en el futur d'aquestes Illes", expressà el conseller de Fons Europeus, Miquel Company, en la presentació del projecte. El departament servirà per "identificar oportunitats de finançament per cobrir les necessitats de la UIB" i té "l'objectiu comú de portar a les Balears cap a un nou model econòmic i social", va concretar Company.

La inclusió del centre universitari dins del Pla Estratègic d'Inversions "reconeix i reforça el paper que la Universitat ha de tenir en la transició cap a una societat i una economia basada en el coneixement", va considerar, en el mateix sentit, el rector de la UIB, Jaume Carot.

El Pla d'Inversions Estratègiques estarà format per línies d'actuació estratègiques en transformació, generació de treball i augment de la productivitat. Cal recordar que la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha organitzat sessions informatives en relació amb el programa Next Generation-EU amb la FELIB, la CAEB, el Fòrum de la Societat Civil, el Tercer Sector Social de les Illes Balears i el Col·legi d'Economistes de les Illes Balears, entre altres.

stats