Societat 15/03/2022

El govern espanyol reté el iot d'un milionari rus a Mallorca

El propietari de l'embarcació és un alt directiu d'una corporació que fabrica equipament militar

ARA Balears
1 min
Les instal·lacions de Port Adriano.

PalmaEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), a través de la Direcció General de la Marina Mercant, ha acordat la retenció provisional del iot Lady Anastasia a Port Adriano, a Mallorca. L'embarcació, de 48 m d'eslora, és propietat del milionari rus Alexander Mijeev, un alt directiu d'una corporació que fabrica equipament militar.

Cal recordar que es tracta de l'embarcació que un mariner ucraïnès, que era tripulant del vaixell, va intentar enfonsar el passat 27 de febrer sense èxit. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, és el segon iot que es reté de manera provisional a Espanya des que s'acordaren les sancions a Rússia.

La Delegació ha explicat que ara es constatarà si la propietat del vaixell correspon o no a una persona física o jurídica inclosa en la llista de persones o entitats que conté el quart paquet de mesures sancionadores contra Rússia i Bielorússia aprovat aquest dilluns. En la resolució s'indica que la Capitania Marítima, dependent de la Direcció General de la Marina Mercant, serà l'encarregada de garantir la seguretat del vaixell, de la navegació, de la tripulació i del port.

La retenció provisional s'ha comunicat al titular de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, a les institucions dedicades a la prevenció de blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme i a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat perquè puguin verificar la titularitat real del vaixell. Si es comprova que pertany a una persona o entitat sancionada pel Consell Europeu, s'immobilitzarà.

stats