Societat 15/11/2019

Sonia Vidal acusa el govern espanyol de no voler millorar la situació dels jutjats de Palma

Actualment hi ha fins a un any i mig d'espera per a les demandes que hi entren

Ara Balears
1 min
El nou jutjat Mercantil entra en funcionament sense funcionaris

PalmaEls jutjats socials de Palma continuen saturats. La jutgessa degana de Palma Sonia Vidal ha acusat el govern espanyol de no voler millorar la situació social dels jutjats de la ciutat, segons ha informat IB3 Ràdio. Actualment hi ha fins a un any i mig d'espera per a les noves demandes que entren en alguna de les cinc unitats judicials encarregades de resoldre causes laborals com els acomiadaments.

Vidal assegura que fa més d'un any que esperen més infraestructures i més recursos humans per millorar la situació. Respecte de les inversions, en una entrevista a l'ARA Balears, la degana va assegurar que "s’hi fa una inversió important, però o és insuficient o està mal dirigida, perquè si bé és cert que es tracta de millorar els dispositius informàtics, també és ver que de cinc dies, quatre no funcionen".

Els darrers anys aquesta mala situació ha estat denunciada en innombrables ocasions i s'han provat diferents fórmules de resposta, com el nou jutjat social que va entrar en funcionament l'any passat.

Segons les dades del Consell General del Poder Judicial de l'any passat, els jutjats socials de les Balears són els més lents de tot l'Estat a l'hora de resoldre casos. Segons les dades de l'any 2018, una causa laboral en els jutjats de les Illes tarda uns 15 mesos i mig a tancar-se. La mitjana estatal és de nou mesos.

stats