Educació
Societat 21/02/2023

El govern espanyol aprova 2.520 milions d'euros en beques

El consell de ministres ha aprovat aquest dimarts una partida "històrica"

2 min
La ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, en roda de premsa a la Moncloa

Madrid2.520 milions d'euros per a un milió d'estudiants. El consell de ministres ha aprovat aquest dimarts una partida "històrica" en beques, en paraules de la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, que s'ha congratulat de destinar un 70% més en aquest àmbit que l'últim govern del PP. A partir del mes de març i d'abril es podran començar a enviar les sol·licituds i es concediran durant l'agost i el setembre, amb l'objectiu que l'últim trimestre de l'any els beneficiats ja puguin percebre les quanties.

El nombre d'estudiants a les Balears que rebin les beques estatals dependrà de la demanda, que reuneixin els requisits i, finalment, que el ministeri les concedeixi. Com a novetat, Alegría ha explicat que les beques compten amb un augment de l'import pel que fa al complement de residència. Per a aquells alumnes que s'han de desplaçar a estudiar a una ciutat més gran, es percebien 1.600 euros i ara en seran 2.500. El càlcul de la ministra és que es beneficiaran d'aquest augment uns 187.000 estudiants. En segon lloc, el complement per a les persones amb discapacitat acreditada superior al 33% per trastorn de conducta, del llenguatge o la comunicació o per espectre autista, serà de 400 euros. Uns 214.000 estudiants es beneficiaran d'aquesta ajuda, segons ha afegit Alegría.

A més, la ministra ha assegurat que s'ha implementat una millora en la gestió de la concessió de beques a fi que els aspirants tinguin clar des del principi si reuneixen els requisits per rebre-la en el moment de fer la sol·licitud, si bé ha anotat que cal continuar facilitant aquesta tasca als estudiants. Alegría ha recordat que l'escola pública representa un 64% del sector i la privada-concertada un 33%, quan li han preguntat si en algunes comunitats autònomes que dediquen esforços a fomentar l'educació privada hi haurà obstacles per fer arribar les ajudes. La ministra ha subratllat que la competència en la concessió de beques és de l'Estat.

stats