Societat 14/09/2020

El Govern detecta 29 positius de covid-19 entre l'alumnat que ha iniciat el curs escolar

Salut ha fet un cribratge a 86 nins de deu escoles de les Balears que han estat contactes d'infectats

Maria Llull
2 min
Els curs escolar va començar de manera esglaonada el passat 10 de setembre a les Balears

PalmaEl Govern ha detectat 29 positius de covid-19 entre els alumnes que varen iniciar el curs escolar el passat 10 de setembre, segons ha informat aquest dilluns la consellera de Presidència i portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, després de la reunió del Consell de Govern. Costa ha explicat que, fins ara, s'ha fet un cribratge a "86 nins de deu escoles del conjunt de les Balears" que han estat contactes d'infectats. Dels 29 positius detectats, 17 han estat a Mallorca, 11 a Eivissa i un a Menorca. La portaveu ha destacat que , de moment, "els positius que s'han trobat són aïllats", encara que ha reclamat "prudència" perquè encara hi ha alumnat incorporant-se.

En total, a hores d'ara hi ha "cinc grups aïllats, quatre a Mallorca i un a Menorca", ha assenyalat Costa. "Agafam les dades amb tota la prudència perquè avui comença una bona part dels infants que no s'havien incorporat", ha afegit Costa, qui també ha destacat que el Govern està "tranquil amb prudència". "L'inici del curs s'ha produït amb normalitat, malgrat que no ha estat com l'any anterior. Els infants positius són un reflex de l'exterior dels centres educatius", ha afegit. La portaveu ha destacat que Salut se centra a controlar i identificar els casos, aplicar els protocols i que es pugui aïllar amb garanties".

1.000 PCR setmanals a Son Gotleu

Pel que fa a la zona bàsica de salut de Son Gotleu –la qual abasta, a més de Son Gotleu, Can Capes, part de Son Canals i la Soledat Nord–, la qual està aïllada des de divendres passat a les 22 h, Costa ha explicat que, gràcies a la intervenció comunitària que va començar fa setmanes, s'ha passat de fer 700 proves PCR setmanals a fer-ne 1.000. "Salut Pública està supervisant el compliment de les normes de seguretat", ha subratllat la portaveu, qui també ha destacat "la predisposició" dels residents.

Costa també ha fet referència a la situació de la zona d'Arquitecte Bennàssar, que divendres tenia una incidència del coronavirus superior a Son Gotleu –5,20 casos per cada mil habitants a 14 dies, mentre que a Son Gotleu era de 5,02 casos. "No només miram la incidència acumulada, sinó altres factors com la densitat de població. Un sol element no basta per actuar a determinats barris", ha dit.

Quant a la situació de la residència de Sant Joan la portaveu ha indicat que la xifra de 106 positius "pot minvar" perquè "es tornarà a fer proves a aquests pacients", molts dels quals no tenen símptomes i poden donar negatiu.

stats