Societat 22/06/2021

El Govern destitueix el director de l’OBIA per no voler-se vacunar contra el covid-19

Segons la Conselleria d’Afers Socials, la seva decisió personal és incompatible amb els valors i els criteris sanitaris que es defensen i promouen des de l'Executiu

ARA Balears
1 min
El director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, Serafín Carballo, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha comunicat aquest dimarts al director de l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència (OBIA), Serafín Carballo, la seva destitució per no voler-se vacunar contra el covid-19. Segons han informat des de la Conselleria, la destitució s'haurà de ratificar en el Consell de Govern.

Des de la Conselleria entenen que la decisió de vacunar-se o no és legítima, però asseguren que no pot continuar estant al capdavant d’una institució pública i ostentant un càrrec públic perquè la seva decisió personal "és incompatible amb els valors i els criteris sanitaris que es defensen i promouen des del Govern de les Illes Balears envers la vacunació i la salut pública".

Tot i això, des de la Conselleria han volgut posar en relleu el treball i confiança en la gestió desenvolupada pel seu director des que el novembre de 2016 es va posar al capdavant d’aquest organisme.

Cal recordar que l’OBIA és un òrgan específic i autònom de la Comunitat Autònoma en el marc de l’organigrama administratiu, que vetla per la defensa i la promoció dels drets del menor. El Decret 16/1997, de creació de l’oficina, estableix que es tracta d’un organisme “amb total autonomia funcional i de gestió” adscrit a la Conselleria que tingui atribuïdes competències en matèria de benestar social. Entre les incompatibilitats del seu director hi ha l’afiliació a qualsevol partit polític i el desenvolupament de funcions directives o laborals en un partit polític o sindicat.

stats