Societat 17/12/2021

El Govern destinarà 28 milions d'euros a ajudes de rehabilitació energètica del parc residencial

Aquests recursos provenen de fons europeus centralitzats per part del govern espanyol i repartits a les comunitats

ARA Balears
2 min
El Govern balear ha explicat aquest divendres com es repartiran les ajudes.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el director general d'Habitatge, Eduardo Robsy, han presentat aquest divendres els programes d'ajudes europees en matèria de rehabilitació energètica residencial. Es tracta d'una primera dotació de 28,3 milions d'euros que es destinarà al programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials. No obstant això, el Govern ha explicat que seran un total de 52,1 milions els que rebran les Illes aquesta anualitat dins el Pla de Rehabilitació i Regeneració Urbana.

Aquests recursos provenen de fons europeus centralitzats per part de l'executiu espanyol i repartits a les diferents comunitats, que són les competents per treure les convocatòries d'ajudes. El criteri de repartiment en aquest cas ha estat el nombre de llars que hi ha a cada regió.

Marí ha destacat que "la rehabilitació energètica és molt important, perquè el sector residencial és responsable d'aproximadament una tercera part del consum energètic i de les emissions de CO₂. Aquestes ajudes serviran per potenciar la rehabilitació energètica i aconseguir que el nostre parc residencial utilitzi energies renovables, fent front també a la pobresa energètica".

Per part seva, Company ha dit que "aquestes polítiques s'emmarquen dins el mecanisme de recuperació i resiliència, però també dins el pla estratègic d'inversions que vàrem presentar fa uns mesos. Era fonamental planificar quin tipus de sectors eren prioritaris".

Aquest divendres s'han presentat els 28,3 milions corresponents al programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials. Uns fons que aniran destinats a subvencionar actuacions en l'àmbit de barri, en l'àmbit d'edifici i en l'àmbit d'habitatge individual.

Pel que fa a les actuacions a escala de barri, els ajuntaments delimitaran les zones on aplicar la rehabilitació energètica, que ha de suposar una reducció del consum d'energia primària no renovable del 30%, ha explicat el Govern.

Està previst que aquestes convocatòries d'ajudes surtin dins el primer trimestre del 2022. Amb la intenció d'agilitar-les, fa poques setmanes des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge es va signar un protocol amb tres col·legis professionals per treballar-hi conjuntament. L'objectiu és treballar amb el disseny i la tramitació de les convocatòries per adequar-les al màxim a les necessitats de la ciutadania.

stats