Pesca
Societat 08/09/2022

Denuncien diverses embarcacions recreatives de Mallorca per pescar verderols en època de veda sense la talla mínima

Els infractors tampoc havien marcat els peixos, obligatori en aquesta espècie de valor comercial

ARA Balears
2 min
La veda del verderol, per exemplars de menys de 30 centímetres, està compresa entre l'1 de juliol i el 15 de setembre.

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha denunciat diverses embarcacions recreatives a Mallorca per pescar verderols en època de veda i sense talla mínima. El Govern ha explicat que el servei d'inspecció pesquera va obrir els expedients després d'unes inspeccions rutinàries als ports del Migjorn de l'illa. En tots els casos denunciats, s'havien pescat els verderols amb una talla inferior als 30 centímetres i no els havien tallat la cua, fet que és obligatori en aquest tipus d'espècies de valor comercial.

La veda del verderol, per a exemplars de menys de 30 centímetres, està compresa entre l'1 de juliol i el 15 de setembre. A més, en el cas d'Eivissa i Formentera, en aigües interiors i fins a sis milles nàutiques de la costa, el període de veda s'estén fins al 30 de setembre. El marcatge és obligatori en aquesta espècie de valor comercial.

La marca consisteix en un tall al lòbul inferior de l'aleta caudal del peix que s'ha de fer abans de desembarcar en el cas de pesca des d'embarcació, o tot d'una que s'hagi capturat, en el cas de pesca des de terra o pesca submarina. Són també espècies de valor comercial, entre d'altres, el gall, el cap-roig i el déntol.

Segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Balears, es considera infracció greu exercir la pesca recreativa d'espècies no permeses o en fons prohibits o en zones o èpoques vedades. També capturar espècies de talla o pes inferior als que s'estableixin reglamentàriament. Aquestes infraccions poden comportar una sanció de fins a 30.000 euros.

Pesca submarina

La Guàrdia Civil ha denunciat un home que feia pesca submarina a la Reserva Marina del Llevant. Els agents varen confiscar un fusell amb tres peces de pesca. La normativa prohibeix la pesca submarina a tota l'extensió de la Reserva Marina.

stats