Societat 29/10/2021

El Govern demanarà al TSJIB prorrogar l'ús del Certificat Covid-19 per entrar a les discoteques

Per ara, la mesura serà vigent fins al pròxim 8 de novembre i es vol demanar que s'allargui fins dia 8 de desembre

1 min
Certificat covid per entrar a les discoteques

PalmaL'Executiu balear demanarà al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que es prorrogui l'obligatorietat d'accedir a les discoteques amb el Green Pass o Certificat Covid. Així ho ha explicat el portaveu del Govern i Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, al Consell de Govern d'aquest divendres. De moment, abans que es pronunciï el Tribunal, la mesura caduca el 8 de novembre i es vol demanar que s'allargui fins al 8 de desembre.

Negueruela ha explicat que es demanarà la pròrroga a causa de les garanties de seguretat que dona el certificat covid-19. "És una mesura que ha servit molt", ha assegurat el conseller. També ha evidenciat que va ser el mateix sector que ho va demanar, perquè "proporciona seguretat i és important per mantenir l'oci nocturn obert", ja que consideren que és el sector on més probabilitats de contagi hi ha.

Alhora, però, és una mesura que s'estableix segons el nivell de risc de cada illa. Això significa que a Menorca, que actualment està en nivell de risc zero, no és necessari el Green Pass per entrar a les discoteques. De moment, a Mallorca, Eivissa i Formentera, sí, ja que es troben en nivell 1. Així i tot, amb aquest anunci es confirma que si s'arriba a nivell 0 no s'haurà d'emprar.

En termes generals, aquesta mesura és l'única per la qual el Govern ha demanat una pròrroga, ja que, com ja es va explicar, a partir de dia primer de novembre als ports i aeroports ja no hi haurà controls específics amb el Certificat Covid-19.

stats