Societat 16/03/2020

El Govern demana a Madrid tancar els hotels i els habitatges de lloguer vacacional

L'Executiu vol que els turistes tornin als seus països d'origen com més aviat millor

Ara Balears
1 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela, i la directora general de Turisme, Rosana Murillo, aquest dilluns durant la Comissió Sectorial de Turisme

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha demanat al govern espanyol que les Balears puguin dur a terme els pròxims dies un tancament escalonat d'hotels, el qual ha de garantir el retorn ordenat i com més aviat millor dels turistes que hi ha actualment a les Illes.

Negueruela ha fet aquesta petició durant la Comissió Sectorial de Turisme, presidida per la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, que s'ha duit a terme aquest dilluns per videoconferència, i en la qual han participat totes les comunitats autònomes.

El conseller de Turisme balear ha recordat que l'objectiu del Govern és que els turistes tornin a casa seva com més aviat millor i de manera ordenada, després d'haver sol·licitat al govern espanyol més restriccions a ports i aeroports. L'Executiu té previst impulsar un protocol d'actuació de manera coordinada amb el sector privat.

D'aquesta manera, el sector hoteler es podria acollir a una causa de força major en hipotètics Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i aclarir molts de dubtes que han sorgit entre els empresaris els darrers dies.

Els turistes que són a hotels de l'Arxipèlag podran continuar-hi allotjats fins que tornin als seus països d'origen. Per això, els hotelers podran obrir els restaurants per donar servei als clients, però no a consumidors externs.

Com la resta de ciutadans, els turistes no poden sortir de l'hotel a partir de l'aplicació del decret d'estat d'alarma. La recomanació del Govern és que quedin a les seves habitacions fins que siguin traslladats a ports i aeroports per tornar a casa seva.

stats