Societat 07/02/2022

El Govern convocarà oposicions per a l'Administració pública abans que acabi l'any

L'Executiu ha aprovat el decret de mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació a l'àmbit públic

ARA Balears
2 min
Funcionaris en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat el decret de mesures per reduir la temporalitat en l'ocupació pública a les Illes Balears, a proposta de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat. L'objectiu és complir amb la llei estatal, aprovada el desembre de l'any passat, que pretén combatre la temporalitat en l’Administració pública i reduir-la per davall del 8%. Una de les mesures serà convocar oposicions abans que acabi l'any, tal com marca la normativa espanyola.

Fonts de la Conselleria asseguren que, actualment, estan calculant les taxes de reposició de l'estabilització. Han optat pel decret llei pels terminis que imposa la normativa estatal: diu que el procés d'estabilització s'hagi acabat abans del 31 de desembre de 2024. En aquest decret, es preveuen unes meses de negociació amb la participació de totes les administracions per "coordinar i establir criteris d'actuació homogenis".

En concret, es preveu crear "de manera transitòria i únicament per a aquest procés", una mesa de negociació específica de totes les administracions de les Illes Balears que permeti fixar uns criteris comuns per a totes les institucions a l'hora de tirar endavant els processos d'estabilització previstos en la llei. Es farà -assegura l'Executiu- amb la "necessària negociació sindical".

El personal docent i l'estatuari queden fora d'aquestes meses de negociació. El primer perquè "té un marc normatiu propi" i el segon perquè "té el seu propi àmbit de negociació per les seves característiques i peculiaritats". Així mateix, el decret també insta a crear una comissió formada per representants de diferents administracions, amb presència de l’Administració de la Comunitat Autònoma i les administracions insulars i locals.

Finalment, el decret autonòmic preveu una mesa de negociació per a tot el sector públic de la Comunitat Autònoma, amb la finalitat de "negociar el desenvolupament de les condicions de treball comunes", així com "aprovar un acord marc per a tot el sector públic". "La llei estatal té terminis màxims i necessitam meses imprescindibles per negociar un acord amb representants dels treballadors i la resta d'administacions", ha defensat el portaveu del Govern, Iago Negueruela.

stats