Societat 23/08/2021

El Govern convoca ajudes per a l'autoconsum de renovables per 12,7 milions d'euros

El termini de sol·licitud s'obrirà la segona setmana de setembre i durarà fins a desembre del 2023

ARA Balears
1 min
Les plaques solars en finques no són tan rendibles com en cases.

PalmaLa segona setmana de setembre es publicaran tres convocatòries d'ajudes per promoure l'autoconsum d'energies renovables per a particulars, empreses i administracions de les Balears per un import total de 12.797.762 euros, segons ha informat aquest dilluns el conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes. La convocatòria, que respon a la normativa europea, estarà oberta fins a desembre del 2023 i inclou la novetat que es podrà augmentar el crèdit dels ajuts en cas que s'esgotin.

Yllanes ha defensat que la implantació de l'autoconsum de renovables "és una eina imprescindible per avançar cap a la sobirania energètica" i "suposa un estalvi important i descentralitza el model". El conseller ha animat la ciutadania a acollir-se a aquestes subvencions i ha explicat que es preveuen diferents tipus d'ajudes en funció del tipus de beneficiari i de la mesura de la instal·lació. Així mateix, ha recordat que des del 2018 les sol·licituds presentades a les Balears s'han multiplicat per deu.

Pel que fa a les empreses, l'import variarà en funció de les seves dimensions i les petites seran les que rebran més. A més, les ajudes seran més elevades en el cas d'aquelles empreses que eliminin l'amiant. Per últim, es preveuen ajudes específiques per a municipis de menys de 5.000 habitants.

Convocatòria de partides

La primera línia d'ajudes destinarà 5.621.482 euros al sector empresarial per a l'autoconsum renovable en el sector dels serveis i a la resta de sectors productius. La segona serà de 4.871.192 euros, que aniran a particulars i a administracions públiques. Finalment, la tercera línia donarà 2.305.087 euros d'ajudes per a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial.

stats