El Govern assegura que el curs universitari s'acabarà "amb totes les garanties"

El conseller d'Educació i el rector de la UIB es reuniran aquest divendres per decidir si hi haurà activitat docent presencial o no

Govern, Ministeri i Universitat asseguren que el curs universitari s'acabarà "amb totes les garanties". Així ho han manifestat en un comunicat, després de la reunió de la Conferència General de Política Universitària, que es va fer aquest dijous per videoconferència. El "com" es decidirà aquest divendres, en una reunió entre el Conseller d'Educació, Martí March, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet.

Si bé algunes comunitats ja donen per fet que l'alumnat no tornarà a les aules aquest curs, "a Balears ara mateix no podem saber si el curs acabarà de manera presencial o a distància", ha explicat Josep Lluís Pons, director general de Política Universitària i Recerca. "Però, en tot cas, es completarà amb els continguts i coneixements necessaris. Ningú perdrà el curs pels efectes de la pandèmia", ha afegit.

Així, des de la Universitat, tot i que encara no s'ha pres cap decisió referent a la presencialitat del que queda de curs acadèmic, sí que es preveu "haver d'acabar el curs sense activitat docent presencial", apunten en el mateix comunicat.

Amb tot, la Conselleria remarca que s'haurà de donar sortida a les pràctiques curriculars i consensuar una avaluació que garanteixi l'assumpció adequada de les competències. Per treballar aquest punt, es reuniran les agències d'avaluació de les comunitats autònomes i l'estatal.

Beques

En la conferència, la Conselleria ha reclamat que la pròxima convocatòria de beques "tingui en compte la situació excepcional d'aquest any", que influirà en la capacitat dels alumnes per poder continuar o finalitzar els seus estudis universitaris.

El Ministeri ha convocat una nova reunió entre les conselleries competents en matèria d'universitats per a la setmana vinent amb l'objectiu d'informar dee les mesures de suport a les comunitats autònomes i a les universitats derivades de l'estat d'alarma.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF