Societat 01/04/2020

El Govern amplia la renda social i donarà cobertura a totes les persones sense ingressos

Un certificat de les entitats socials serà suficient per accedir a l'ajuda

Maria Llull
2 min
Bastarà un certificat de les entitats socials per accedir a la renda social garantida

PalmaEl Govern ha modificat les exigències per accedir a la renda social garantida, que donarà cobertura a partir d'aquest dimecres a "totes les persones que puguin justificar que no tenen ingressos", segons ha explicat la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, després de la reunió extraordinària del Consell de Govern. Per rebre l'ajuda de l'Executiu, bastarà un certificat d'alguna de les entitats del tercer sector habilitades per l'Executiu –Creu Roja, Càritas, Casal Petit i Metges del Món–, fet que "agilitzarà al màxim els tràmits", segons ha indicat Santiago.

Aquesta mesura està destinada a donar cobertura als "col·lectius de l'economia submergida que no es poden acollir a les ajudes estatals i que es troben en unes condicions de màxima precarietat econòmica i en risc social", ha continuat la consellera, qui ha fet referència a les netejadores o cuidadores de gent gran sense contracte i a les prostitutes. De moment, es concediran dos mesos de renda socials a les persones que ho sol·licitin, encara que aquest període de temps "es podrà ampliar si és necessari". Segons els càlculs de la Conselleria, la modificació dels criteris de la renda social pot arribar a beneficiar més de 1.700 persones. El Govern n'ha reservat una partida de 2,5 milions d'euros que prové dels 7 milions que les Balears han rebut del fons de contingència social estatal.

Recàrrega de les targetes de menjador

Santiago també ha anunciat que les targetes que es varen repartir dilluns entre els alumnes que tenen una beca de menjador es recarregaran a partir d'aquest dimecres amb 40 euros més, per fer front a l'allargament de l'estat d'alarma fins a l'11 d'abril. El pressupost arribarà a ser d'aquesta manera de 250.000 euros. La consellera ha destacat que la recàrrega és "un dels avantatges" del sistema de targetes.

stats