Societat 31/08/2022

El Govern amplia el Memorial de la Paraula amb la publicació de deu cartes noves

Ja alberga 57 escrits, amb els quals familiars de persones assassinades durant la Guerra Civil i el franquisme reten homenatge als seus éssers estimats

ARA Balears
2 min
El Memorial de la Paraula.

PalmaAmb motiu del Dia internacional de les persones desaparegudes, el Govern ha publicat deu cartes noves adreçades a víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista. Estan escrites pels familiars, amics i persones interessades en la recuperació de la seva memòria. En l'actualitat, el Memorial de la Paraula alberga un total de 57 cartes.

L'Executiu ha explicat que és el tercer any consecutiu que el lloc web dedicat a la memòria democràtica publica els emotius escrits en homenatge de les víctimes, però també en record de què va significar per a cadascú la seva pèrdua i del seu esforç per recuperar-ne les restes i per mantenir-ne viva la memòria.

"Una institució ha d'estar pròxima a la gent i facilitar mecanismes perquè la ciutadania se senti escoltada. Moltes famílies, després d'haver viscut en silenci durant dècades, tenen la necessitat de trencar aquest silenci, visibilitzar la seva història, reivindicar el seu familiar o contar el periple que va patir la seva família", manifesta el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

En aquesta ocasió, els escrits van adreçats a Jaume Serra Cardell, Joan Gelabert Vallori, Joan Mercant Rebassa, Joan Monserrat Paret, Josep Marí Cardona, Manuel Gelabert Verdera, Miquel Pascual Quetgles, Sebastià Amengual Mir, Sebastià Vicens Palmer i Guillem Pasqual Llodrà.

Cal recordar que el Memorial de la Paraula és una iniciativa pionera del Govern, amb l'objectiu de fer d'altaveu per a tota la ciutadania i trencar el silenci que durant tants anys va imposar la dictadura. La web de memòria democràtica ha creat un formulari a disposició de totes les persones que tinguin una història per contar sobre les víctimes silenciades de la Guerra Civil i el franquisme.

stats