Societat 16/08/2021

El GOB reclama a Medi Ambient que impulsi amb urgència el pla de gestió de les badies de Pollença i Alcúdia

Els fondejos il·legals sobre praderies de posidònia amenacen la fauna i la flora silvestres de les platges

ARA Balears
2 min
Impacte d'un fondeig a "morts" a una badia.

PalmaEl Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha instat la Conselleria de Medi Ambient a impulsar urgentment el pla de gestió de les badies de Pollença i Alcúdia, segons ha informat aquest dilluns l'entitat ecologista en un comunicat. Els ecologistes han denunciat que la badia de Pollença pateix un problema ambiental divers que inclou els abocaments d'aigües poc o gens depurades, l'impacte dels punts de fondeig –'morts'– il·legals sobre les comunitats de fanerògames i la seva afectació sobre praderies de posidònia i l'efecte de determinades activitats de lleure sobre la fauna de les platges, entre d'altres.

A través d'un comunicat, els ecologistes han recordat que tant la badia de Pollença com la d'Alcúdia es consideren des del 2000 Lloc d'Importància Comunitària (LIC) –derivada de la Directiva europea– i han remarcat que això implica la conservació dels hàbitats naturals i de la flora silvestre. En aquest sentit, el GOB ha denunciat "en incomptables ocasions" el retard en l'elaboració d'aquest document, que "s'emmarca en el panorama general de dèficit en planificació que pateixen els espais protegits de les Balears". L'entitat ha denunciat que des del 2012 el corresponent pla de gestió està pendent d'aprovar i, per tant, no es prenen mesures per evitar els problemes ambientals de les badies.

"Consideram que el pla de gestió Natura 2000 –una ordenació transversal– de les badies de Pollença i Alcúdia és el marc més adequat per abordar els diferents impactes ambientals que sofreixen, ja que són zones on conviuen diferents àmbits competencials –Costes, Conselleria de Medi Ambient i Territori i Ajuntaments de Pollença i Alcúdia–", han defensat des de l'organització. Així, han demanat a la Conselleria que faciliti la interacció entre administracions i entitats socials per abordar el pla de gestió.

stats