Societat 30/10/2019

El GOB exigeix la "paralització immediata" de l'asfaltatge d'un camí al costat de la mar a Portocolom

La plataforma Salvem Portocolom fa una crida a la gent per restaurar diumenge matí "el pinar malmès per Ports IB"

Ara Balears
2 min
La zona on s'està duent a terme l'obra d'asfaltatge. / GOB

PalmaEl GOB ha exigit aquest dimecres la "paralització immediata" de l'asfaltatge d'un camí al costat de la mar a Portocolom. Segons l'entitat ecologista, d'acord amb la Llei de costes, "els nous passejos s'han de fer fora de la ribera de la mar". En un comunicat han informat que ja han enviat una demanda de paralització a l'Ajuntament de Felanitx. Demarcació de Costes de les Illes Balears i Ports de les Illes Balears.

A més, asseguren que han sol·licitat poder accedir a tota la informació relativa al projecte d'obres i pressupost que es preveu destinar a unes obres que "no tenen en absolut cap sentit ni justificació". També remarquen que el projecte ja incompleix la mateixa Llei de costes i, d'acord amb el seu article 44.2, el projecte hauria d'incloure, a més, un informe d'avaluació dels possibles efectes del canvi climàtic sobre els terrenys".

Acte de protesta

La plataforma Salvem Portocolom ha convocat per a diumenge matí, a les 11 h., una concentració convidant a la gent a restaurar el pinar de Sa Bassa Nova "malmès per Ports de les Illes Balears". Aquesta zona és un dels darrers espais comuns litorals del poble, "un autèntic pulmó verd que té un conjunt barraques tradicionals i que històricament ha estat usat per passejar, com a lloc de reunió per gent gran, zona de jocs infantils, etcètera", expliquen des d’aquesta entitat, que vetlla per la preservació de Portocolom.

La concentració té com a objectiu "convèncer a PortsIb que ha de rectificar, retirar tot el ciment i restaurar l'espai que ha malmès, retornant-lo al seu estadi original". La plataforma adverteix que "això serà un avís a les administracions. Ja està bé de parlar de participació ciutadana i després no comptar amb el poble per res, just imposant projectes des dels despatxos de Palma".

stats